bodyandmind_topbilleder5
Yoga i Viborg
Personlig træner i Viborg
bodyandmind_topbilleder10
bodyandmind_topbilleder11

Yoga

Yoga er et værktøj til personlig udvikling og selvom yogateknikkerne er flere tusinde år gamle, er de måske mere relevante nu end nogensinde før. Yoga udvikler sig hele tiden, så det imødekommer vores aktuelle behov – det hjælper os til at genopdage vores fulde potentiale og giver os mulighed for at bevæge os gennem livet bevidst og nærværende.

Yoga handler dybest set om at være tilstede i nuet, at komme ud af hovedet og ned i kroppen og ikke mindst være til stede med energi og glæde. Yoga skal du opleve på egen krop – det er selverfaring.
Yoga er med til at vække kroppen – gøre den både stærk og smidig, øge blodcirkulationen og sænke stressniveauet. Mentalt vil du opleve et større overskud og et bedre kendskab til dig selv og dine mønstre. Du skal blot følge med og lade kroppen tale.

Al yoga er yoga. Der er mange typer, stilarter og traditioner hvoraf nogen kan være mere tiltrækkende og bedre for dig.

Hos Body & Mind Studio underviser vi i følgende:

cicle_green
Hatha Yoga

Er en af de mest almindelige typer yoga praktiseret nu til dags, og de fleste stilarter er inspireret af Hatha yoga. I Hatha Yoga fokuserer man på, at udføre de klassiske stillinger korrekt og efter kroppens kunnen. Hovedvægten er på styrke, balance, koncentration og åndedrætskontrol. De fleste klasser undervises med flow som handler om åndedrættes sammenhæng med og mellem bevægelserne (også kaldet Vinyasa).

Klasserne starter som regel med en åbningsmeditation og afsluttes med en afspænding; derimellem kan alt ske. Der lægges vægt på alignment, teknik og kropsbevidsthed.

circle_brown
Blid Hatha

Tempoet er mere roligt og jordbunden (grounded). Blide, dynamiske øvelser som vækker kropsbevidstheden, cirkulerer energien og giver velvære.
På disse klasser benyttes ofte blokke, bælter, pøller og tæpper, således at kroppen får den optimale støtte.

circle_blue
Astanga yoga

Er den mest aktive yogaform, der findes. Det er en meget effektiv måde at komme i form på, der både styrker og smidiggør kroppen. Samtidig vil du opleve en fornemmelse af lethed i kroppen, ro i sindet og en afstressende effekt.
Den består af en serie stillinger (Asanas), som forbindes med åndedræt og bevægelser – altså udføres i et flow. Desuden anvendes teknikker som kropslåse og fokuspunkter.

cicle_yellow
YIN Yoga

Yin Yogaens stille univers er et kærkomment supplement i en travl hverdag. Når du finder dig til rette i en Yin stilling og lader opmærksomheden være i kroppen, og nænsomt giver kroppen lov til at give slip, så vil nervesystemet taknemmeligt tage imod, og stress og spændinger vil slippe din krop og dit system.

Yin Yoga er langsom, blød og som udgangspunkt passivt. Det er dit frirum, hvor vi giver slip på at skulle præstere og øver os i bare at være. I Yin Yoga arbejder vi med dit bindevæv – det skal motioneres så det ikke bliver tørt og ufleksibelt. Det findes overalt i kroppen som et støttevæv for knogler, muskler, organer, blodårer og nerver – ja, helt ned på celleplan. Gennem enkle siddende og liggende stræk, der holdes i 3-5 minutter, stimuleres bindevævet til at blive mere væskefyldt, stærkt og fleksibelt.