IMG_6875
IMG_6884
Personlig træner i Viborg
IMG_6876
bodyandmind_topbilleder11

TRX Suspension Training

-bliv en bedre version af dig selv.

TRX er et stroppesystem, hvor du udelukkende arbejder med din egen kropsvægt som eneste belastning. Det er funktionel træning for hele kroppen, hvor vi arbejder med bevægelse.

Du bliver udfordret på både balance, styrke, mobilitet, fleksibilitet og udholdenhed.

TRX er godt for alle – uanset niveau og målsætning. Det er godt, fordi du – udover en stærk og smuk krop – også vil opnå en større bevægelighed, balance og lethed i hele din krop og dine bevægelser.

TRX kan både stå alene, men også bruges som et supplement til anden træning, eksempelvis løb.

Vi tilrettelægger altid undervisningen så den er individuelt tilpasset, og alle kan deltage uanset niveau.

Yoga

Yoga er et værktøj til personlig udvikling og selvom yogateknikkerne er flere tusinde år gamle, er de måske mere relevante nu end nogensinde før. Yoga udvikler sig hele tiden, så det imødekommer vores aktuelle behov – det hjælper os til at genopdage vores fulde potentiale og giver os mulighed for at bevæge os gennem livet bevidst og nærværende.

Yoga handler dybest set om at være tilstede i nuet, at komme ud af hovedet og ned i kroppen og ikke mindst være til stede med energi og glæde. Yoga skal du opleve på egen krop – det er selverfaring.
Yoga er med til at vække kroppen – gøre den både stærk og smidig, øge blodcirkulationen og sænke stressniveauet. Mentalt vil du opleve et større overskud og et bedre kendskab til dig selv og dine mønstre. Du skal blot følge med og lade kroppen tale.

Al yoga er yoga. Der er mange typer, stilarter og traditioner hvoraf nogen kan være mere tiltrækkende og bedre for dig.

Hos Body & Mind Studio underviser vi i følgende:

cicle_green
Hatha Yoga

Er en af de mest almindelige typer yoga praktiseret nu til dags, og de fleste stilarter er inspireret af Hatha yoga. I Hatha Yoga fokuserer man på, at udføre de klassiske stillinger korrekt og efter kroppens kunnen. Hovedvægten er på styrke, balance, koncentration og åndedrætskontrol. De fleste klasser undervises med flow som handler om åndedrættes sammenhæng med og mellem bevægelserne (også kaldet Vinyasa).

Klasserne starter som regel med en åbningsmeditation og afsluttes med en afspænding; derimellem kan alt ske. Der lægges vægt på alignment, teknik og kropsbevidsthed.

circle_brown
Blid Hatha

Tempoet er mere roligt og jordbunden (grounded). Blide, dynamiske øvelser som vækker kropsbevidstheden, cirkulerer energien og giver velvære.
På disse klasser benyttes ofte blokke, bælter, pøller og tæpper, således at kroppen får den optimale støtte.

circle_blue
Astanga yoga

Er den mest aktive yogaform, der findes. Det er en meget effektiv måde at komme i form på, der både styrker og smidiggør kroppen. Samtidig vil du opleve en fornemmelse af lethed i kroppen, ro i sindet og en afstressende effekt.
Den består af en serie stillinger (Asanas), som forbindes med åndedræt og bevægelser – altså udføres i et flow. Desuden anvendes teknikker som kropslåse og fokuspunkter.

cicle_yellow
YIN Yoga

Yin Yogaens stille univers er et kærkomment supplement i en travl hverdag. Når du finder dig til rette i en Yin stilling og lader opmærksomheden være i kroppen, og nænsomt giver kroppen lov til at give slip, så vil nervesystemet taknemmeligt tage imod, og stress og spændinger vil slippe din krop og dit system.

Yin Yoga er langsom, blød og som udgangspunkt passivt. Det er dit frirum, hvor vi giver slip på at skulle præstere og øver os i bare at være. I Yin Yoga arbejder vi med dit bindevæv – det skal motioneres så det ikke bliver tørt og ufleksibelt. Det findes overalt i kroppen som et støttevæv for knogler, muskler, organer, blodårer og nerver – ja, helt ned på celleplan. Gennem enkle siddende og liggende stræk, der holdes i 3-5 minutter, stimuleres bindevævet til at blive mere væskefyldt, stærkt og fleksibelt.

Pilates Matwork

Joseph Pilates, manden bag Pilates har udtalt følgende:

”Efter 10 gange føler du dig bedre tilpas, efter 20 gange kan se du se en forskel og efter 30 gange har du fået en ny krop”.

Målet med Pilates er at opnå en afbalanceret krop med en lige stærk for- og bagside. Man arbejder mod en stærk kerne, lange og smidige muskler og en øget kropsbevidsthed. Alt i kroppen bliver rørt, særligt de små muskler. Der fokuseres på stabilitet, styrke og smidighed. I undervisningen indgår desuden vejrtrækningen som et vigtigt element. Det virker afstressende og giver den gode balance mellem krop og sind.

Pilates Matwork er træning på gulv, hvor hele kroppen arbejdes igennem. Vi benytter redskaber som bruges både som modstand og/eller støtte.

Senior 60+

Er du 60 år eller derover, er du meget velkommen på disse hold.

Et skønt mix af Pilates, Yoga og TRX samt forskellige gulvøvelser, hvor vi gør brug af små redskaber, fx Redondo bolde og elastikker.

Derudover arbejder vi ved barren, hvor vi forener Yoga og Pilates med forskellige isolerende og syrebaserede øvelser. Vi har altid fokus på holdning og bevægelse. Træningen foregår til motiverende musik som giver energi og godt humør.

Efter timen er du velkommen til at nyde kaffe/the og en lille snack i vores hyggelige lounge. En hyggesnak og socialt samvær er hos os, også en vigtig del af din træning.

Har du købt et senior klippekort, er du naturligvis også velkommen på alle andre formiddagshold.

Personlig træning

Body & Mind Studio tilbyder også ene-timer og duo-timer.

Du har mulighed for at få en eller flere ene-timer i et forløb. Her tages der udgangspunkt i dine ønsker og mål med træningen.

Jeg vil som udgangspunkt lave en holdningsanalyse på dig, hvor jeg kigger efter eventuelle ubalancer i din krop. Efterfølgende taler vi om de forskellige muligheder, og hvad der er bedst for dig.

Jeg vil støtte, opmuntre og skubbe til dine grænser – med andre ord – vil jeg sikre dig, at du får det maksimale ud af din træning samt af personlig træner.

Undervisningen tager udgangspunkt i enten TRX stropperne, Yoga, Pilates og forskellige øvelser med egen kropsvægt som modstand – eller et mix af disse. Desuden har du mulighed for at få ene undervisning på en Reformermaskine.

Reformeren er hovedmaskinen indenfor Pilatesbaseret modstandstræning. Reformeren består af fjedre, stropper, en bevægelig vogn og en fodbarre, der belaster alle kroppens muskler. Belastningen kommer fra fjedrene og din egen kropsvægt – maskinen både støtter og udfordrer dig, alt efter antal fjedre. Du bliver udfordret på både styrke, smidighed, balance, koordination og koncentration, og du vil opleve, at træningen er ganske intens og effektiv.

En anden mulighed er duo-træning, hvor du deler timen med en veninde, ven, kæreste, kollega eller hvem det måtte være.

Kvinde som har været i et længere forløb, udtaler:

”Mødet med Birgitte har været en gave for livet. Hendes holistiske syn på sundhed har forandret min opfattelse af, hvordan mit liv skal indrettes.
Det handler ikke om “luk munden og let røven”-metoden. Dén tilgang har altid virket kontrært på mig.
Birgittes tilgang er helt anderledes.
Hos Birgitte handler det om velvære, søvnmønstre, at turde kigge sit liv efter i sømmene på madfronten og fylde krudt-mad på sin krop. Det handler om at bevæge kroppen på den måde den finder naturligt og trives med, det handler i bund og grund om omsorg og respekt for sig selv og sin krop og dét er nok den vigtigste læring jeg har fået.
Det handler om at lære, at spise fordi man nærer omsorg for sig selv og ikke fordi man har ondt af sig selv.
Jeg har fået den ultimative, omsorgsfulde guidening til en langt større livskvalitet.
Da jeg startede hos Birgitte var jeg helt stresset ud, deprimeret, angst og omkring 30 kg tungere. Jeg var virkelig på mit livs laveste punkt.

Jeg tænkte, at mit problem lå et helt fundamentalt sted, som bestemt ikke skulle dulmes med piller og med yderligere dårlig kost. Så jeg valgte Birgitte i stedet.
Hendes mentalitet, nærhed og tilgang er respektfuld og lyttende. Hun udfordrer præcis dér hvor hun ved, at man kan klare opgaven, så man er klar til næste skridt. Hendes positive motivationsform er ligeværdig, legende og respektfuld.
Der er ingen dogmer eller regler der bliver opstillet på forhånd. Det er et samarbejde med en stor portion tillid til, at jeg kan holde ansvaret og selv bære opgaven med hende som en konstant støtte i baggrunden.
Vi har reflekteret over processen hver uge, så mit hoved kunne følge med min krop. Hos Birgitte er der rum til, at nørde både teknikkerne i de nye motionsformer og at gå ind i hele det følelsesmæssige spektrum der hænger sammen med sådan en stor udvikling.
Jeg tør ikke tænke på, hvor jeg havde været i livet om 5 år, hvis ikke min familie havde hjulpet mig ned til Birgitte.
Nu glæder jeg mig i stedet ekstremt meget til resten af livet.
Jeg kan af hele hjertet anbefale personlig og omsorgsfuld træning hos Birgitte”